Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Schulz: Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορριφθεί ο προϋπολογισμός της Ε.Ε

Η κατόπιν εξαντλητικών διαπραγματεύσεων επιτευχθείσα συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία θα απορριφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν κατατεθεί προς ψήφιση τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του σώματος Martin Schulz.

«Είναι πολύ πιθανό μία συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πει όχι στο σχέδιο προϋπολογισμού εάν αυτό παραμείνει όπως έχει σήμερα», προειδοποίησε ο Σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πρόεδρος του Σώματος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δουβλίνο.

«Δεν θα πούμε όχι σε έναν Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Όμως με τις προτάσεις που σήμερα υπάρχουν στο τραπέζι, το Ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να συναινέσει», πρόσθεσε.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν προ τριών εβδομάδων σε έναν προϋπολογισμό ύψους 960 δισεκ. ευρώ έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις. Με βάση τις προβλέψεις του, το Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί να απαρνηθεί πολλές από τις δαπάνες του.

Όμως ο Schulz παραπονέθηκε πως καμία από τις προτάσεις του σώματος δεν ελήφθη υπ΄ όψη, με τον προϋπολογισμό να μην περιλαμβάνει τροποποιήσεις που προτάθηκαν σε τομείς-κλειδιά, όπως η γεωργία κι οι περιφερειακές δαπάνες.

Ο Schulz τον χαρακτήρισε ως τη «λιγότερο μοντέρνα πρόταση των τελευταίων ετών», τονίζοντας πως προβλέπει για το 2020 το ίδιο επίπεδο δαπανών με το 2005.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έθιξε επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα εμπόδια, επισημαίνοντας πως το ΕΚ θα ήθελε να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα «περίπου 16-17 δισεκ. ευρώ» του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2013, προτού καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό που καταρτίστηκε για το διάστημα 2014-2020.

Ο Schulz κατέληξε τονίζοντας ότι ευελπιστεί πως οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε έναν «ευπρεπή συμβιβασμό».

Πηγή: capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου