Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Να είχαμε άλλους δέκα Στουρνάρες»

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε χτες αισιόδοξος για τη χώρα καθώς, όπως είπε, αρχίζει να διαπιστώνει ενθαρρυντικά σημάδια στην οικονομία...
Κατ' αρχάς, θυμίζουμε ότι ο Στουρνάρας, από τη θέση του τραπεζίτη και του εκπροσώπου των βιομηχάνων, ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ήταν εκείνος που χειροκροτούσε εξ αρχής το Μνημόνιο. Και τούτο διότι, χάρις στο Μνημόνιο, όπως έλεγε, ήδη από το 2010, προέβλεπε την ταχύτατη έλευση της «ανάπτυξης» και αναστροφή της ύφεσης.
Η προβλεπτική ικανότητα του κ. Στουρνάρα, δηλαδή, είναι παροιμιώδης...
*
Τώρα, όμως, τα όσα λέει ο Στουρνάρας, δεν (;) τα λέει ως εκπρόσωπος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Τα λέει ως υπουργός της κυβέρνησης. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης εξέφρασε την αισιοδοξία του ο κ. Στουρνάρας.
Αλλά σε ποια χρονική στιγμή δηλώνει «αισιόδοξος» ο κ. Στουρνάρας, ο υπουργός των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;
  • Τη στιγμή που η δική τους υπηρεσία, η ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει ότι η πολιτική του Στουρνάρα, του πριν «Στουρνάρα» και του πιο πριν «Στουρνάρα», έχει οδηγήσει 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Και μάλιστα με όριο φτώχειας το εισόδημα των 5.900 ευρώ ετησίως. Δηλαδή, λόγω των «Στουρνάρων», σε αυτήν τη χώρα έχουμε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους που «ζουν» με κάτω από 490 ευρώ το μήνα! Αλήθεια, πόσα είναι τα εκατομμύρια του λαού που «ζουν» με 700, 800 ή 1.000 ευρώ το μήνα κι όμως αυτοί δεν (!) θεωρούνται φτωχοί;
  • Τη στιγμή που η ίδια υπηρεσία καταγράφει ότι η πολιτική του Στουρνάρα έχει οδηγήσει στην ανεργία 1.350.181 ανθρώπους, από τους οποίους μόνο οι 240.000 λαμβάνουν ακόμα κι αυτό το γλίσχρο επίδομα ανεργίας.
  • Τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Στουρνάρα καταγράφουν ότι η ανεργία των νέων έχει εκτιναχτεί στο 62%!
  • Τη στιγμή που σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, σήμερα οι 6 έως 8 στους 10 Ελληνες βρίσκονται πλέον σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή πολύ απλά δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες θέρμανσης των νοικοκυριών τους.
  • Τη στιγμή που με βάση τα στοιχεία του 2012 πάνω από 700.000 νοικοκυριά σε τούτη τη χώρα έχουν αναγκαστεί να προσφύγουν σε «ρύθμιση διευκόλυνσης» με τη ΔΕΗ, ώστε να μη διακοπεί η ηλεκτροδότησή τους λόγω της αδυναμίας να πληρώσουν το ρεύμα και τούτο πριν μπουν στο λογαριασμό οι νέες ανατιμήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 2013.
*
Αυτά είναι μερικά μόνο κομμάτια από το παζλ της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης που βασιλεύει σήμερα στη χώρα.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες της πολιτικής που κάνουν, όμως, «αισιόδοξο» τον κ. Στουρνάρα.
Κι όταν μιλάμε για τον «αισιόδοξο» κ. Στουρνάρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο, για τον οποίο πρόσφατα εκφράστηκε η ευχή «να είχαμε άλλους 10 σαν αυτόν».
Να είχαμε, δηλαδή, «άλλους δέκα Στουρνάρες». Καθόλου τυχαία η παραπάνω ήταν μια ευχή την οποία εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου