Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

2012 και δώθε: λαμπροί οικονομικοί καιροί, καιροί για...(Bullet Points)




·  
  •  Η ανάπτυξη (με την αστική έννοια της λέξης, δηλαδή μετρήσιμη αύξηση πλούτου (απόδοση)) σχετίζεται καλά με τον αριθμό των πολυπλουσίων
  •  Η όλη φάση δούλεψε, ώστε μάλλον να ξαναγυρίζει ο Bill Gates στην πρώτη θέση μετά από 4 χρόνια αλλά και για να αυξηθούν οι πολυπλούσιοι κατά 226 μέλη (the largest freshman class ever !!!) φτάνοντας τα 1645 άτομα.
  •  Η συνολική σούμα φτάνει τα $6.4 τρις., η μεγαλύτερη που αρθροίστηκε στην ιστορία του Forbes - οι διαχειριστές τους προβλέπουν παγκόσμια αύξηση κοντά στο 29% (για το 2023).


  •   Οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμό πολυπλουσίων.


  •    Και η γενικότερη γεωγραφική κατανομή των πολυπλουσίων 


  •  Να θυμίσω ότι ο πλούτος πλούτος «χτυπήθηκε άσχημα» το 2008 και το 2009. Πιο πολύ στην Ευρώπη όπου ο αριθμός των πολυπλουσίων μειώθηκε κατά 20% (λιγότερο από 1% στη Β Αμερική και 6% σε Ασία-Ειρηνικό).
  •  Τα πράγματα γυρίσαν όμως κι πολυπλούσιοι γίνηκαν περισσότεροι το 2013 και στην Ελλάδα, και οι διαχειριστές τους προβλέπουν αύξηση κοντά στο 20% για το 2023. Δηλ., η άρχουσα τάξη φαίνεται να στοιχηματίζει υπέρ της εξόδου της χώρας από την ύφεση και να καλπάζει προς την κατάσταση του 2007.


  • Μια από τις 10 Ferrari 275 GTB/4 NART Spider που είχε φτιάξει το 1967-68 πουλήθηκε με νέο ρεκορ $27.5 εκατομ. προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις της




  • Πολύ καλύτερα όμως τα πήγε το Pink Star”, ένα 59.6-carat oval cut pink diamond που πουλήθηκε 83 εκατομ δολάρια, εξορυγμένο από το θρυλικό καρτέλ De Beers




  • το Χρηματιστήριο Αθηνών τα πάει υπέροχα (με κέρδη κάτι πάνω από 28%, στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των χρηματιστηρίων διεθνώς το 2013)
  • Ο χρόνος στις ειδήσεις ο σχετικός με το χρημαστήριο σήμερα είναι περίπου στο 8% του χρόνου του σχετικού το ένδοξο 1999 ενώ για το συνολικό τηλεοπτικό χρόνο τα ποσοστά πέφτουν στο 1%)
Πηγές:
http://www.thewealthreport.net/ 
http://eu.greekreporter.com/2011/07/15/the-richest-greeks-in-europe-greek-rich-list-201112/  
και διάφορες λίστες του Forbes














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου