Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η καταναγκαστική αισιοδοξία, η εικονική πραγματικότητα και η άλγεβρα του σκότους

Η καταναγκαστική αισιοδοξία 

«Οι τρεις αρχηγοί ξέρουμε και τις δυσκολίες και τα ρίσκα που έχουμε πάρει. Ξέρουμε ότι πάντα μπορεί να συμβεί το αναπάντεχο, κινδυνεύεις να νικήσεις τα θηρία και να πας από τσίμπημα κουνουπιού. Προχωράμε βήμα βήμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά και χωρίς δισταγμούς. Πιστεύουμε και οι τρεις μας στο μέλλον της Ελλάδας»


Η εικονική πραγματικότητα


σ.σ.-μπορείτε να τη διαβάσετε και σε μετάφραση της Αργυρώς (από τις θεμελιώδεις επιρροές του πρωθυπουργού και από τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη φιλοσοφία του περί συνταγών, οικονομικών μειγμάτων και άλλωω τινών):
"Σε μπολ ανάδευσης βάλαμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύψαμε για να διαλυθεί η μαγιά. Αφήσαμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Λίγο λίγο ρίξαμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη άρχισε να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζέψαμε  σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάσαμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώσαμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώσαμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάλαμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάσαμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήσαμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβηκε η ζύμη, τη χωρίσαμε σε 2 κομμάτια. Φτιάξαμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίξαμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη όταν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή. Πασπαλίζοντας το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο πετύχαμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένη με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη".

Η άλγεβρα του σκότους
Στους 1071270 έφτασαν οι άνεργοι τον μήνα Μάρτιο, αν προσθέσεις τον αριθμό των αναζητούντων εργασία αλλά και εκείνων που -για διάφορους λόγους- δεν έχουν δηλώσει κάτι τέτοιο.

Εξ αυτών οι εγγεγραμμένοι αναζητούντες εργασία ανέρχονταν κατά το μήνα Μάρτιο στα 870150 άτομα. Εξ αυτών 372115 είναι άνδρες (ποσοστό 42,76%) και 498.035 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,24%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 1,74% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα παρατηρείται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 9990 άτομα, με ποσοστιαία μεταβολή 2,79%, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (4,59%) και αύξηση κατά 47634 άτομα με ποσοστιαία μεταβολή 14,89% από τον Μάρτιο του 2012.

Τον ίδιο μήνα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία ανήλθε σε 201120 άτομα, από τα οποία 47278 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 153842 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Σημειώνεται πως ο ΟΑΕΔ «θεωρεί» ανέργους μόνο όσους δηλώνουν αναζήτηση εργασίας, ενώ όσοι είναι χωρίς δουλειά, δεν «χαρακτηρίζονται» από τον ΟΑΕΔ άνεργοι, παρά μόνο αν δηλώσουν ότι ψάχνουν για δουλειά. Η πρακτική αυτή, ακολουθείται από τότε που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, (2010), ενώ μέχρι τότε στους εγγεγραμμένους ανέργους, λαμβάνονταν υπόψη τόσο οι αναζητούντες όσο και οι μη αναζητούντες εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου