Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

«Τι έγινε ρε παιδιά; Μπας κι έρχεται η ανάπτυξη;»…

…αναρωτήθηκε ο φίλος μου ο Μήτσος όταν διάβασε τους τίτλους των τελευταίων ειδήσεων. Το ίδιο και όταν, το μεσημέρι επιστρέφοντας από την… ημερήσια αναζήτηση μεροκάματου, άνοιξε την τηλεόραση.


 Ράιχενμπαχ για Ελλάδα: Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ελπιδοφόρα

 Σαμαράς: «Οι θυσίες πιάνουν τόπο και τα πράγματα αλλάζουν»

 Μέχρι τέλος Μαΐου θα έρθουν στη χώρα συνολικά 8,8+7,2 δισ. Ευρώ

Στουρνάρας: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής 


ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ξεκινούν τα μεγάλα έργα μέχρι το Πάσχα


Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι θα ενεργοποιηθούν προγράμματα για την στήριξη των ανέργων και των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο

Ζανιάς: Επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες 19 δισ. Ευρώ 

«Ρύθμιση - ανάσα» οι 48 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ανάσα σε περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά δίνουν οι ρυθμίζεις για τα κόκκινα δάνεια Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την αισιοδοξία του, όταν με πήρε στο τηλέφωνο για να μου αναγγείλει τα χαρμόσυνα νέα.

«Επιτέλους, ρε φίλε», μου είπε, «οι θυσίες έπιασαν τόπο. Η γυναίκα μου να τα βλέπει που είναι συνεχώς μες στην αμφισβήτηση. Θα γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας ρε συ…θα πάμε και στο σούπερ μάρκετ σαν άνθρωποι! Άσε που θα μπορέσω να πληρώσω το ηλεκτρικό, να ασφαλίσω το αυτοκίνητο (να του κάνω κι εκείνο το σέρβις που όλο το ανέβαλλα…), να βάλω καμιά δόση στο στεγαστικό, να δώσω κάτι στο φροντιστήριο του μεγάλου, στα αγγλικά της μικρής, καμιά δόση στην εφορία… Φτάνει να ξεκολλήσω -επιτέλους ρε φίλε!- από κείνο το γ… το ‘τέσσερα’»…

«Τι είναι το ‘τέσσερα’ ρε Μήτσο;», ρώτησα εγώ.
«Τα μεροκάματα που έκανα φέτος, από την αρχή της χρονιάς»!...
 Πηγή: Οικοδόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου