Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Κυριακές ανοιχτά, ή κλειστά; (Ιδού το..''δίλημμα''!)

 ...Άσε τον κόσμο στη χαρά του κι έλα, ψυχή μου, να σου πω,
σαν τραγουδάκι χαρωπό, ένα τραγούδι του θανάτου.

Κ Καρυωτάκης, Κυριακή


Επειδη στην Ελλαδα, οπως και σε πολλα αλλα ..προτεκτορατα, εισακουονται μονο οι ευχες και επιθυμιες των...ευδαιμονιζόμενων πολιτων, διαβαζουμε τωρα οτι η συγκυβέρνηση, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, ωστε τις Κυριακές να είναι ανοικτά πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα!



 Οι ανθρωποι αυτοι μας....σκεφτονται, τελικως! Οχι για να μη λετε δηλαδη οτι εχουμε αναλγητη κυβερνηση! Μπορει βεβαια να μη δινουν δεκαρα για κατι ψυχες εκει κατω στη Μανωλαδα, μπορει να μη νοιαζονται για τα νειατα της χωρας που ταλαιπωρουνται απο την ανεργια, τη πεινα, την αμορφωσια και συχνα κυριολεκτικα «φευγουν» απο τον..ματαιο αυτο κοσμο της τροικας και των συνεργατων τους ακομη και απο ...παραλογες αιτιες!

 Ακους ομως να θελεις να ..ψωνισεις ντε και καλα και να τυχει να ειναι ...Κυριακη; Πως το αντιμετωπιζεις αυτο, ε;

«Να καταπιεστω κι αλλο, εγω;» λεει ο...ευδαιμονιζομενος πολιτης που τους εχει ψηφισει και πιστευει οτι εχει...''σωας τας φρενας'', ακομα, ενω θα επρεπε το συναφι τους ειτε να μεταναστευσουν παραυτα, ειτε να ...αυτοκτονησουν οταν με τις εγκληματικες επιλογες τους και τη στηριξη τετοιων κυβερνησεων οχι μονο στρεφονται εναντια στους μεταναστες, πια, αλλα και εναντια σε ολη την εργατικη ταξη, ανεξαρτητα απο ..εθνικοτητα και ο τι αλλο ...τεχνητο εμποδιο βαζουν αυτοι για να χωρισουν τον κοσμο!

Μα, να μην εννοει κανεις να καταλαβει οτι τα ανοικτα καταστηματα τις Κυριακες ειναι ..βασικο δικαιωμα των Ελληνων και ανηκει στις πιο ουσιαστικες...προτεραιοτητες σημερα στη ζωη;!!


 Πηγή: e-globbing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου