Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Φόβοι για κατάργηση της δουλείας στην Ελλάδα μετά τη συμπλοκή στη Μανωλάδα



Έντονα προβληματισμένος είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ) με τις αντιδράσεις του κόσμου για το ασήμαντο συμβάν με τους νέγρους στην Μανωλάδα.
Κύριο θέμα στην πανελλαδική έρευνα με τίτλο «Εμπόδια στην επιχειρηματικότητα: Η Αποψη των Επιχειρήσεων» που πραγματοποιεί το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, είναι η προκλητική στάση των νέγρων στις ελληνικές φυτείες. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σκλάβοι εξεγείρονται κατά των αφεντάδων, ζητώντας παράλογα ανταλλάγματα για την εργασία τους, οι οποίοι με τη σειρά τους υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τους εξολοθρεύουν

 Η εκπρόσωπος του State Department στην Ελλάδα, Victoria Nuland, εσπευσμένα σήμερα το πρωί προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό.

Συγκεκριμένα δήλωσε «...τέτοιες τακτικές ήταν συνήθεις στην Αμερική πριν από 150 χρόνια, και σύμφωνα με έγκυρους υπολογισμούς η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς 150 χρόνια πίσω, οπότε οποιαδήποτε καταδίκη του περιστατικού σημαίνει αυτόματα και επίθεση κατά της Αμερικής...»

Η Χρυσή Αυγή στέκεται επίσης στο πλευρό των γαιοκτημόνων τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «...αν ο Θεός ήθελε να είμαστε όλοι ίσοι, θα τους είχε κάνει λευκούς με τουλάχιστον 10cm μικρότερο μόριο...».

 Από τη μεριά του ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να αποσυμφορήσει το κλίμα, αστειευόμενος είπε «... αν στη μνημονιακή Ελλάδα δεν μπορούμε να σκοτώνουμε και ένα- δύο νέγρους κάθε τόσο, τότε τί στο διάολο...».

Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος των νέγρων στην Ελλάδα Πατρίκ Ογκουνσότο, προέβει σε δηλώσεις που κανείς δεν κατάλαβε, και μετά βούτηξε ζητώντας μπενάλντυ στο ντιαιτιστή.
 
Άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που τόνισε οτι οι βρώμικοι σκλάβοι και οι φράουλες είναι η ραχοκοκαλιά αυτού του οικοδομήματος που ονομάζουμε «σύγχρονη Ελλάδα», και ξεκίνησε καμπάνια με μότο «Φράουλ-YES!!», όπου γυμνά celebrities φωτογραφίζονται, καλύπτοντας τα επίμαχα μέρη με... ζουμερές φράουλες!!
 
 
 Πηγή: theblob.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου