Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Λοβέρδος:«Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά»!- Ένας πιστός αποκαλύπτεται


Καταπληκτική δήλωση «ειλικρίνειας» από τον Α.Λοβέρδο:

«Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε στον ΣΚΑΙ!!
Και όπως κι ο ίδιος εξήγησε δεν το λέει επειδή είναι μαζί τους.
Γιατί το λέει όμως;
Μα γιατί σαν πιστός υπηρέτης και συνειδητός λάτρης του συστήματος που τον συντήρησε τόσα χρόνια, μπορεί να διακρίνει ποιοι είναι οι φρουροί του καπιταλισμού και στέκεται στο πλάι τους.Η Χρ. Αυγή είναι ο πιο βίαιος, σκληρός και ορκισμένος προστάτης του συστήματος. Ο φασισμός ήταν και είναι η τελευταία λύση, το τελικό αποκούμπι για το σύστημα στις πιο δύσκολες στιγμές του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόνο τότε κάνει εντυπωσιακά την εμφάνισή του από την ανυπαρξία.
Κάποιο «μαγικό» χέρι τον φέρνει τότε στο προσκήνιο σαν κανονικό μαντρόσκυλο του σπιτιού που κινδυνεύει. Είναι κυριολεκτικά ο μπράβος του καπιταλισμού.


Ο Λοβέρδος λοιπόν, που τώρα έχει βγει από τα όρια του ΠΑΣΟΚ και κινείται στο χώρο του all around μπαλαντέρ, είναι έτοιμος για όποιο έργο θεωρηθεί χρήσιμος για την προστασία αυτού του συστήματος. Και βέβαια δεν έχει όρια με όρους δεξιάς, αριστεράς κλπ. Δεν έχει καν πολιτική ηθική, αφού κάτι τέτοιο θα περιόριζε το «έργο» που είναι διατεθειμένος να «προσφέρει». Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το τι είναι ο φασισμός και η Χρ.Αυγή σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τον αγαπημένο του καπιταλισμό. Δεν πα να σφάζουν φτωχούς και κυνηγημένους. Δεν πα να είναι οπαδοί του Χίτλερ και του ναζισμού που δολοφόνησε εκατομμύρια στην πατρίδα του και σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη δύσκολη ώρα βρίσκονται στην ίδια πλευρά.


Και στις δύσκολες ώρες αποφασίζει κανείς με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
Έτσι κάνει και ο «καλός» Ανδρέας, που απλώνει τα «δίχτυα» του και στέλνει μηνύματα από την άκρα δεξιά μέχρι την «κεντροαριστερά» που όμως, όπως έχει φανεί και αποδειχτεί ιστορικά, κανένα πρόβλημα δεν έχει να δώσει το χέρι της στο φασισμό προκειμένου «να σώσει την πατρίδα» από επικίνδυνες ανατροπές.Το είπε υπέροχα δεκαετίες πριν ο Μπ. Μπρέχτ μιλώντας για αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον καπιταλισμό:
«Αυτοί ή θα αφανιστούν από το φασισμό ή θα προθυμοποιηθούν να μην κάνουν καμιά ενέργεια εναντίον του ή θα προθυμοποιηθούν να κάνουν τα πάντα γι' αυτόν. Θα αμφιταλαντεύονται στο βαθμό, που θα τους παρασύρει η ελπίδα τους, ότι το σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής μπορεί να σωθεί χωρίς την επιβολή βαρβαρότητας».

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου