Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καθ’ οδόν προς το Κατάρ: Οι συνταξιδιώτες




Με 3 υπουργούς (Παναγιωτόπουλο,Χατζηδάκη,  Κεφαλογιάννη) και 40 επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων από τη χώρα μας πήγε στο Κατάρ ο πρωθυπουργός. 

κ. Π.  (είχε επισκεφθεί το Κατάρ πριν πολλές εβδομάδες, στα πλαίσια της προεργασίας για την επίσκεψη), Ανάπτυξης, κ. Κ.  και Τουρισμού, την κυρία Όλγα .

Οι επιχειρηματίες – σταρ, στην ευρύτερη  παρέα του ηγέτη της μεγάλης  παράταξης «ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη»:
Πρώτος και καλύτερος ο Ν. Μάνεσης, της γνωστής χαλυβουργικής οικογενείας. Μετά τη νίκη του επί των ηρωικών απεργών, έβαλε πλώρη αλλού. Με τις τσέπες γεμάτες από το  δάνειο-μαμούθ 265 εκατ. Ευρώ που εξασφάλισε από κοινοπραξία τραπεζών (με την alpha, στο ΔΣ της οποίας μετέχει ο παίκτης να συμμετέχει ακτά το 1/3), συνοδεύει τον ηγέτη στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής με δεδομένο ότι οι δραστηριότητες της οικογένειας δεν περιορίστηκαν τα τελευταία χρόνια μόνο στη στη χαλυβουργία αλλά πεκτάθηκαν στον κλάδο διαχείρισης περιουσίας (asset management) και στο trading  χρηματιστηριακών προϊόντων.
Δεύτερος της παρέας ο έτερος χαλυβάς, Κωνστ. Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής της περιώνυμης και εκλεκτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου οικογενείας . Μεγάλοι ευεργέτες, φιλάνθρωποι και με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στο «υπερσύγχρονο εργοστάσιο» της εταιρίας. Η γνωστή αδέκαστη εργατική νομοθεσία, έβγαλε λάδι την οικογένεια και έριξε όλα τα βάρη στους απρόσεκτους εργάτες. Βαθιά θρησκευόμενη η οικογένεια, μπορεί να μην πλήρωσε για νεκρούς και τραυματίες ,αλλά επιτέλεσε τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως των νεκρών σε σεπτή τελετή στο Πατριαρχείο με τον Οικουμενικό ΠατριάρχηςΒαρθολομαίος τοβ Α' στα μικρόφωνα.

Ο τρίτος είναι ένας από τους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες του μυστικού δείπνου του περασμένου Νοεμβρίου με την καγκελάριο/ευρωπάρχισσα Μέρκελ, Δημήτρης Κοπελούζος,  της “Προμηθέας Gas”.Άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που έχει την ικανότητα να οσφρύζεται τις ευκαιρίες, που διαθέτει το ένστικτο πότε και πού να επενδύει και που, τρίτον και σημαντικότερο, διαθέτει ισχυρές συμμαχίες, αλλά και που αξιοποιεί τα ισχυρά πολιτικά ερείσματα που έχει αποκτήσει και στα κόμματα εξουσίας, από την εποχή ακόμη που ήταν μέλος της Βουλής (1981-1985). Έτσι, έχει καταφέρει και κατέχει το  5% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, τη μαρίνα Ζέας, διεκδικεί μερίδιο στην Αττική Οδό, στα Κρατικά Λαχεία και στη διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική. Όπου αποκρατικοποίηση και Κοπελούζος.

Τέλος, ο εφοπλιστής /μαφιόζος Ευάγγελος Μαρινάκης από τους μεγαλύτερους συνεργαζόμενους εταίρους της ΒΡ, ενώ όπως φαίνεται χτίζει εξίσου καλές σχέσεις και με την Shell, κατά το Lloyds. Έχει στόλο με περισσότερα από 40 πλοία, ενώ έχει εισέλθει τώρα και στον κλάδο των κοντέινερ και των φορτηγών. Ιδιαίτερα γνωστός στο πανελλήνιο, καθότι και πρόεδρος της λαοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας του ελληνικού δημοσίου. 

Η πλήρης λίστα, περιλαμβάνει ακομη τον Δημήτρη Καλλιτζάντση της ΑΚΤΩΡ, τον Γιώργο Περιστέρη της ΓΕΚ, τον Χρήστο Ιωάννου της JP ΑΒΑΞ, τον Νίκο Θεοδωρίδη της Αρχιρόδον, τον Χάρη Σαχίνη της ΔΕΠΑ, τον Πέτρο Χριστοδούλου, τον Δημήτρη Μαντζούνη και τον Αρτέμη Θεοδωρίδη από την Alpha Bank, τον Νίκο Νανόπουλο, τον Σταύρο Λεκκάκο από την Πειραιώς,  τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο του Τιτάνα, τον Γιώργο Μιλωνά της Αλουμίλ, τον Αθανάσιο Τριανταφύλλου της ORBIT, τον Κυριάκο Λινάκη της ΕΑΒ. τον Ευτύχη Βασιλάκη, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιώργο Προκοπίου, τον Νίκο Τσάκο και τον Γιάννη Αγγελικούση καθώς και τον Νίκο Ευθυμιάδη.
Επίσης θα παραβρεθεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Στέλιος Σταυρίδης της ΕΥΔΑΠ, ο Θόδωρος Βάρδας, ο Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, μέλος της οικογένειας Πλακόπητα, καθώς και ο Δημήτρης Παντέρμαλης από το Μουσείο Ακροπόλεως. Εκτός των άλλων θα παραβρεθούν και ο κ. Θανάσης Λαβίδας από τον ΣΕΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες ο Αντώνης ετοίμασε εν πτήση σπέσιαλ πίτσα και την προσέφερε στην παρέα, αναμένοντας με αγωνία τη γνώμη τους αφού η πίτσα αποτελεί το καλύτερο του διαπραγματευτικό εργαλείο στη συνάντησή του  με τον καλοφαγά Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου