Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Ο έγκριτος Πρετεντέρης

του Ν Μπογιόπουλου
Στην τελευταία του εκπομπή στο «Mega» ο κ. Πρετεντέρης επανέλαβε καμιά δεκαριά φορές ότι η τρομοκρατία είναι... «αριστερής» προελεύσεως.
Οταν, δε, του επισημάνθηκε η ύπαρξη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, όπως η ναζιστική και φασιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι πρόκειται για κάτι «νέο», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιοςαγνοούσε καν την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής και ότι την πληροφορήθηκε μόλις τον τελευταίο χρόνο.
Πρόκειται για θαυμάσια ομολογία.
Καθότι:
Πρώτον, σημαίνει ότι του κ. Πρετεντέρη, απορροφημένου από την ενασχόλησή του με την έγκριτη δημοσιογραφία, διέλαθαν της προσοχής του θέματα όπως (για να αναφέρουμε ένα μόνο παράδειγμα) η δολοφονική απόπειρα της Χρυσής Αυγής κατά των τριών φοιτητών το 1998 στην Ευελπίδων καθώς και η εφτάχρονη φυγοδικία του τότε «Νο 2» της οργάνωσης.
Δεύτερον, σημαίνει ότι ο κ. Πρετεντέρης είναι ο μοναδικός οικοδεσπότης τηλεοπτικών εκπομπών παγκοσμίως ο οποίος αγνοεί την ιδιότητα των καλεσμένων στις εκπομπές του. Μάλλον, λοιπόν, θα αγνοούσε την ιδιότητα του «φύρερ» της Χρυσής Αυγής, του Μιχαλολιάκου, όταν τον είχε καλεσμένο στην εκπομπή του(«Τέλος Εποχής», «Αντέννα»), όχι φέτος, πέρσι ή πρόπερσι, αλλά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, στις 10/4/1995 (απ' όπου και η σχετική φωτογραφία).
Αλλά, ο κ. Πρετεντέρης, που μόλις προσφάτως πληροφορήθηκε την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, ενδεχομένως και του Μιχαλολιάκου (και που προφανώς δεν έχει ακόμα πληροφορηθεί ούτε για τις βόμβες των ακροδεξιών στους κινηματογράφους της Αθήνας το 1978) ως τι τον προσκαλούσε τον Μιχαλολιάκο - το 1995 - στην εκπομπή του; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου