Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Πουτάνες και Πούτανοι με πτυχίοΣύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, μέσα σε έναν χρόνο η πορνεία στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 1500% την ίδια ώρα που ο ετήσιος τζίρος του σεξ έχει «εκτιναχθεί» στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, κατατάσσοντας τη «βιομηχανία» του αγοραίου έρωτα στις πρώτες θέσεις των πιο κερδοφόρων παράνομων δραστηριοτήτων.

Φαίνεται, δλδ, ότι έχουν δημιουργηθεί και εδώ οι συνθήκες για μια πιο συστηματική προσέγγιση και αξιοποίηση του αρχαιότερου επαγγέλματος, που χιλιετίες τώρα μένει, τυπικά, έξω από την ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Και λέω τυπικά, γιατί, ουσιαστικά οι επαγγελματικές τεχνικές διδάσκονται εδώ και χρόνια με το μανδύα βαρύγδουπων τίτλων.

Σε κάθε περίπτωση, η Ισπανία έδειξε το δρόμο. Μια εταιρία στη Βαλένθια προσφέρει μαθήματα πορνείας σε γυναίκες και άνδρες έναντι 100 ευρώ, υποσχόμενη άμεση επαγγελματική αποκατάσταση  μετά την αποφοίτηση. Το πρόγραμμα σπουδών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει
Ιστορία του επαγγέλματος
Τεχνικές οργασμικής βελτιστοποίησης
Εξειδίκευση σε στάσεις Kama Sutra.
Υγιεινή/ΦροντίδαΗ ιδέα φαίνεται ότι έχει πέραση, ειδικά σε νέους/νέες ανέργους, φοιτητές/φοιτήριες για συμπλήρωμα εισοδήματος (αλλά και ως ενισχυτικό/συμπληρωματικό μάθημα του αυστηρά ακαδημαϊκού προγράμματος), και παντρεμένες γυναίκες που θέλουν να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα.
 
Μια εξαιρετική ιδέα πρωτοποριακής επιχειρηματικότητας, ζητάει τον εγχώριο εκφραστή της. Είμαι σίγουρος ότι ο λάτρης της εν λόγω επιχειρηματικότητας υπουργός Χατζηδάκης θα ενισχύσει την προσπάθεια (αν και φοβούμαι ενστάσεις των σεμνότυφων Σαμαρά/Στουρνάρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου