Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»


Οι αριθμοί και οι πίνακες αποδομούν τελείως τα παραμύθια Grexit, Grecovery, Success Story και όλες αυτές τις παραπλανητικές "πίτσες" των κυβερνώντων.

Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα

ΑΓΟΡΕΣ
Tου Sam Ro, 8 Αυγούστου, 2013



Καμία χώρα στη ζώνη του ευρώ δεν ήταν ασφαλής από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη κρίση του ευρώ.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες τα πήγαν καλύτερα από άλλες.

Ο Andrew Sheets, κορυφαίος Ευρωπαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, συμπεριέλαβε και τον παραπάνω πίνακα σε μια παρουσίαση που έκανε την Τετάρτη. Δείχνει τα επίπεδα του ΑΕΠ, οκτώ μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης, όπως αναπροσαρμόστηκαν από το2008.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Γερμανία έχει επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα. Η Γαλλία και τοΗνωμένο Βασίλειο δεν έχουν επίσης πολλούς λόγους για να διαμαρτύρονται.

Αλλά μεταξύ των χρεωμένων PIGS (π.χ. Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) της νότιας Ευρώπης, το τρέχων ΑΕΠ της Ελλάδας έχει κολλήσει σε αυτό της αρχαίας Ελλάδας.

Ενώ οι άλλες οικονομίες της ευρωζώνης είναι ευτυχείς που δεν είναι Ελλάδα, είναι επίσης δεμένες με την βυθισμένη στην ύφεση χώρα, μέσω του κοινού νομίσματος.

Πηγή: ΗΦΑΙΣΤΟΣ Μια αλλη ματια στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου