Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

10 διαφορετικοί οικονομικοί δείκτες1. Το βουτυρωμένο ποπ κορν (όσο χειρότερη η οικονομική κατάσταση, τόσο μεγαλύτερη η τάση για σελιλόιντ παραμύθιασμα)2. Το πρώτο ραντεβού (καθώς η οικονομία χειροτερεύει, αυξάνεται ο γκομενισμός)3. Το τσίμπημα του κουνουπιού (κρίση, φτώχια, βρωμιά, ακαταστασία, περισσότερα κουνούπια..)


4. Το σπιτομπεκρούλιασμα (λιγότερα χρήματα, λιγότεροι έξοδοι, και μπίρες στο σπίτι..)


5. Η πλαστική εγχείρηση (λιγότερα χρήματα, η μύτη στραβή και το βυζί πεσμένο)6. Τo ψηλό τακούνι (καθώς η οικονομία είναι σε κρίση, το ψηλό τακούνι και γενικά η επίδειξη βοηθούν σε καλύτερο παραμύθιασμα)


7. Η κονσέρβα παέι σύννεφο8. Το πάχος της γράβατας (λεπτή γραβάτα δύσκολοι καιροί, χοντρή γραβάτα καλοί καιροί)9. Το κοντό μαλλί (σε δύσκολους καιρούς οι γυναίκες το κόβουν πιο κοντό το μαλλί)10. Το καυλί (οι χώρες των οποίων οι άντρες έχουν καυλί μέσα στα όρια του στατιστικού μέσου όρου (12,9-15 cm)τα πάνε καλύτερα από τις μικροτσούτσουνες και τις μακροτσούτσουνες χώρες)


Πηγή: businessinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου