Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αλ.Γιωτόπουλος: Με άνωθεν εντολή η "εξαφάνιση" του Ξηρού. ΚΚΕ: Στήνουν κλίμα τρομολαγνείας

[...] διάφορα σημαντικά κομματάκια μπαίνουν στο παζλ της "τρομοκρατίας". Κομματάκια που καταγράφουμε σε πραγματικό χρόνο, για να μπορούν να μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματα αργότερα, όταν τις διεργασίες που εξυφαίνονται τώρα, θα τις βρούμε μπροστά μας.
 

 

Το τελευταίο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η άποψη, του καταδικασθέντα ως ιδεολογικού μέντορα της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο Χ.Ξηρός διέφυγε με εντολή εκ των άνωθεν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη η παρέμβαση του Δικηγόρου του Χ.Ξηρού σε σχέση με το πρόσφατο "μανιφέστο" του πελάτη του, αφού φαίνεται πως δεν είμαστε οι μόνοι που προσέξαμε "ιδεολογική ασυμβατότητα" ανάμεσα σε αυτό και τις ιδεολογικές αναφορές της οργάνωσης της οποίας μέλος υποτίθεται πως ύπηρξε επί εικοσαετία. Διαβάστε την και θα καταλάβετε...

Αρχίζουμε με την επιστολή-βόμβα (σύμφωνα με το δημοσιογραφικό κλισέ) του Αλ.Γιωτόπουλου στην "Ελευθεροτυπία" (παραδοσιακά πράγματα -όχι indymedia και τέτοιοι μεταμοντερμονισμοί):

 

Αποτυπώματα και υποκρισία

 
Ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον μου το 2002 υπήρχε και ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα. Βρέθηκε, είπανε, στο σπίτι της συντρόφου μου στους Λειψούς, αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας. Δεδομένου ότι με κατηγορούσαν ότι ήμουν ο αρχηγός της 17Ν, θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να βρουν σε ποιον ανήκε το αποτύπωμα.

Αυτό ήταν εύκολο, αφού διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία, θα έψαχναν σε μικρό ηλικιακό εύρος, αλλά κυρίως γιατί οι επισκέπτες του σπιτιού στους Λειψούς μέχρι το 2002 ήταν ελάχιστοι και θα μπορούσαν να τους βρουν, ρωτώντας απλώς τους κατοίκους. (Λειψιώτης ψαράς είπε στη σύντροφό μου: «Ας με ρωτούσαν εμένα και θα τους έλεγα ποιος πήγε και ποιος δεν πήγε στο σπίτι της Μαϊτέ»).

Δώδεκα χρόνια μετά, δεν βρήκαν τίποτε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα αποτύπωμα. Ηταν κατασκευασμένο στοιχείο εναντίον μου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ. Και αντί να σωπαίνουν, το χρησιμοποιούν σήμερα τα κανάλια για να αποδείξουν... ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν.

Και επειδή στην προσπάθειά τους να μεγαλοποιήσουν την τρομοκρατική «απειλή» μας έχουν φλομώσει στα ψέματα, με τα οποία γελάνε οι πάντες μέσα στη φυλακή, οφείλω να ρωτήσω: Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης,
  • γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; 
  • Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; 
  • Ποιος έδωσε τη διαταγή;
Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλώς εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία, ενώ η κατάσταση τους βολεύει. Κόβουν τις άδειες στη λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους.

Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;

Τέλος, όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,
Φυλακές Κορυδαλλού,
20 Ιανουαρίου 2014

 Και η παρέμβαση του Φ.Ραγκούση στον ΑΝΤ1:

«Δε βλέπω αίμα», σχολίασε για την επιστολή και το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εκτιμώντας πως τα όσα ανέφερε ο Ξηρός είναι «μέσα στο αξιακό του σύστημα».

«Είναι μια κατάθεση ψυχής για αφύπνιση. Δε νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα», τόνισε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, που διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Ξηρός «έχει συλληφθεί και τον βάζουν να διαβάζει κείμενα».

«Όποιος έχει μιλήσει μαζί του γνωρίζει ότι έχει κοινωνική μόρφωση και εμπειρία», υπογράμμισε ο δικηγόρος. «Δεν πιστεύω ότι τού το γράψανε ή τού επέβαλαν άλλοι να το διαβάσει».


Σε σχόλιο για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Στο κλίμα που στήνεται εδώ και πολύ καιρό και ιδιαίτερα μετά τις δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο με αρθρογραφία και αλληλοσυμπληρούμενες δηλώσεις κρατικών και άλλων παραγόντων, ήρθε να προστεθεί και η επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την προ ημερών απόδρασή του. Ενισχύονται αντικειμενικά ερωτήματα, που διατυπώθηκαν καιρό πριν, για τον ποιον εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία. Ορατή σε πρώτο επίπεδο μια προσπάθεια να ενισχυθεί η τρομολαγνεία που λειτουργεί καθηλωτικά για το λαϊκό κίνημα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε να ζητά να επικρατήσει ένα κλίμα «ομόνοιας» για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ο δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός καλεί τις διάφορες ομάδες που ο ίδιος αναφέρει ως συνέχεια της «17Ν» να καταλήξουν σε «ενότητα στην πράξη». Ο Χρ. Ξηρός, με τη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του, προσπάθησε να εμφανιστεί ως ιδεολογικός απόγονος του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Βελουχιώτη και του Γκεβάρα και κάλεσε σε ενοποίηση διαφόρων διάσπαρτων ομάδων με ένα κείμενο που θυμίζει «εθνο-πατριωτικό» στιλ της παλιάς «17Ν».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε την Κυριακή στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθήνας, το οποίο οργάνωσε ο σύλλογος «Θάνος Αξαρλιάν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε: «Δεν έχω κανένα ρόλο ή λόγο να σχολιάσω τις όποιες σκέψεις του όποιου τρομοκράτη και ιδίως του συγκεκριμένου». Επανέλαβε ότι «οι διωκτικές αρχές της χώρας κάνουν το καθήκον τους, που σημαίνει ότι θα πράξουν ό,τι μπορούν για να εκτελέσουν τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και να οδηγήσουν στις φυλακές αυτούς οι οποίοι πρέπει να είναι στις φυλακές».

Παράλληλα, τα «τρομοσενάρια» συνεχίζονται. Με διαρροές που δημοσιεύονται στο «Βήμα», η Ελληνική Αστυνομία εμφανίζεται να περιμένει νέο χτύπημα, υποστηρίζοντας ότι σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούν οι επαφές που είχε ο Ξηρός με κρατούμενους των «Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται πως «τους ξέρουμε σχεδόν όλους», όμως «για ορισμένους είτε δεν μπορούμε να αποδείξουμε την εμπλοκή τους με αδιάσειστα στοιχεία είτε δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε». Ο αξιωματικός εκτιμά ότι τις επόμενες βδομάδες θα υπάρξουν διαδοχικές ένοπλες ενέργειες, ενώ οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως «κάποιοι που συντονίζουν τις ένοπλες ομάδες ήθελαν ελεύθερο τον Χριστόδουλο ως το νέο βαρύ όπλο τους».

Άλλο δημοσίευμα στην «Καθημερινή», αναφέρει πως οι μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού γίνονταν με γνώση όλων των βαθμοφόρων στις φυλακές Κορυδαλλού που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα για το «ρεβεγιόν» του Χρ. Ξηρού. Επίσης, ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται σε σχέδιο της ΕΥΠ που θα παρεμβαλλόταν σε αγοραπωλησία όπλων, ανάμεσά τους και εκτοξευτές ρουκετών, η οποία θα γινόταν μετά από εντολή ατόμου από κύκλωμα του οργανωμένου εγκλήματος σε ομάδα «αντιεξουσιαστών». Για την υπόθεση είχε ενημερωθεί κλιμάκιο ξένης μυστικής υπηρεσίας που σταθμεύει μόνιμα στην Ελλάδα. Κατά την εφημερίδα, η υπηρεσία αυτή θα διέθετε τεχνολογικό εξοπλισμό και πυροτεχνουργούς για να εγκαταστήσουν σήματα εντοπισμού στα όπλα. Όμως, η επιχείρηση, που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες, διακόπηκε, διότι παράλληλη επιχείρηση της Ασφάλειας έκανε τους επίδοξους αγοραστές να υπαναχωρήσουν.
Πηγές:  fadomduck2, 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου