Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο Δεκάλογος του Καπιταλισμού - version I



1
Να προλαβαίνεις να κάνεις στους άλλους αυτό που δε θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα πριν προλάβουν οι άλλοι να κάνουν σε σένα αυτό που δε θέλουν να κάνεις σ’ αυτούς.

2.
Να επιθυμείς τα πάντα του πλησίον σου. Και να τα αποκτάς όσο πιο φτηνά γίνεται και μετά να τα πουλάς όσο πιο ακριβά γίνεται.

3.
Η απόδοση του κεφαλαίου σου να είναι ο Κύριος ο Θεός σου, να μην έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην αυτού. Να μη σκέφτεσαι πράγματα όπως ηθική, ελευθερία, κοινωνική αλληλεγύη, οικολογία, πράγματα που μπορεί να εμποδίσουν το δικαίωμά σου στο κέρδος και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων σου.

4.
Υποστήριζε την κυβέρνηση που θα σου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να επενδύεις και να κερδίζεις και μην ενδιαφέρεσαι για τον πόνο που μπορεί να προκαλεί.

5
Να ελέγχεις τις τράπεζες – το να δανείζεις χρήματα είναι η ιερή δύναμη: η εκ του μη όντος εις το είναι παραγωγή.

6.
Να ελέγχεις και τα ΜΜΕ, το πνεύμα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό: όλα τα βιβλία, όλες οι ταινίες, όλα τα σχολεία. Κάνε τις αξίες σου αξίες τους.

7.
Περιόρισε και αν χρειαστεί εξόντωσε όποιους ζητήσουν δικαιώματα επί της απόδοσης του κεφαλαίου σου. Ακόμα και τα ίδια σου τα παιδιά. Γιατί αλλιώς όλο αυτοί θα σκοτώσουν το Θεό σου.

8.
Αρνήσου κάθε ισορροπία, κάθε ισότητα, κάθε αλληλεγύη.

9.
Βίαζε τη φύση. Βίαζε τη φύση των ζώων. Βίαζε και τη φύση των ανθρώπων αν αυτό βολεύει το κέρδος σου.

10.
Να υμνείς εις τον αιώνα τον άπαντα την Αγία Ιδιωτικοποίηση και τη δόξα της Ελεύθερης Αγοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου