Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Φυσικές καταστροφές και ανάπτυξηΣυνολικός αριθμός φυσικών καταστροφών (που πιθανώς επηρεάζονται από την ανθρώπινη συπεριφορά=πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι) ανά περιοχή

Κατανομή των απωλειών ανά περιοχή (1970-2008)
Οι απώλειες ανά περιοχή (%) 1970-2008Κατανομή ποσοστών απωλειών ανά περιοχή και τύπο καταστροφής (1970-2008)


H συσχέτιση με τη φυσικων καταστροφών με την ανάπτυξηΠου σημαίνει: 99% συσχέτιση για Β Αμερική, Δ Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Λατ Νοτ Αμερική  και 92% για Κεντρ Ανατ Ευρωπη και Αφρική

Θύματα vs ΑΕΠ/κεφαλή

Πηγές:

  • Derek K. Kellenberg, Ahmed Mushfiq Mobarak. Does rising income increase or decrease damage risk from natural disasters? Journal of Urban Economics 63 (2008) 788–802.
  • Cavallo et al. Natural Disasters and Economic Growth. Inter-American Development Bank, 2010.
  • World macroeconomic research

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου