Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Princeton vs. facebook


Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, το F/b αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Η επίσημη πρόβλεψη για το 2020 είναι 2 δις χρήστες 


Οι ρυθμοί αυτοί, υποθέτω, οδήγησαν τους ερευνητές του Pricenton, John Cannarella και Joshua A. Spechle, να υιοθετήσουν μια αναλογία μεταξύ της δυναμικής/εξέλιξης των social media και των μολυσματικών ασθενειών. Με δεδομένα της υπηρεσίας Google Trends τόσο για το Facebook όσο και για το MySpace χρησιμοποιήσαν την παραπάνω αναλογία για να προβέψουν την εξέλιξη των social media.

H παρακάτω εικόνα συνοψίζει τα αποτελέσματα του μοντέλου που ανέπτυξαν οι J Cannarella και JA Spechler


 Με λόγια: το 2020 το 80% των χρηστών θα την έχει κάνει

Αν και δεν είναι δίκαιο, το f/b χρησιμοποιήσε ανάλογα δεδομένα και κατέληξε στο συμπερασμα ότι η δημοφιλία του Princeton παρουσιάζει κάμψη τα τελευταία χρόνια, προς όφελος άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με συνέπεια σε επτά χρόνια να βάλει «λουκέτο». Πάντως, πέρα από τα μοντέλα, η έως τώρα συγκριτική επεξεργασία των δεδομένων Ιανουάριος 2011 vs. Ιανουάριος 2014 δείχνει σημαντική αποχώρηση των εφήβων και νέων (ως 24 χρονων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου