Μεταγνώσεις

«Ηταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες, ήταν τα χρόνια της σοφίας, ήταν τα χρόνια της άνοιας, ήταν η εποχή της πίστης, ήταν η εποχή της ολιγοπιστίας, η εποχή του Φωτός και η εποχή του Σκότους, ήταν η άνοιξη της ελπίδας και ήταν ο χειμώνας της απελπισίας, είχαμε μπρος μας τα πάντα, είχαμε μπρος μας το τίποτε, πηγαίναμε όλοι στον Παράδεισο, πηγαίναμε όλοι στο αντίθετό του»
Ch Dickens, A Tale of Two Cities

«Εσύ κι εγώ Ζόιντ, είμαστε σαν τον Μπιγκ Φουτ. Οι καιροί περνούν, εμείς ποτέ δεν αλλάζουμε…»
Τ Πύντσον, Vineland

«Οι άνθρωποι κάνουν την ίδια τους την Ιστορία, δεν την κάνουν όμως κάτω από ελεύθερες συνθήκες, που διάλεξαν μόνοι τους, μα κάτω από συνθήκες που βρέθηκαν άμεσα, που δόθηκαν και κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.»
K Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη

«Αυτοί που ελέγχουν το Μικροσκοπικό, ελέγχουν τον κόσμο»
Τ Πύντσον,
Mason & Dixon

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

(More) Brave (more) New (less) World









Η πρόθεση του να κάνουμε κάτι, π.χ., να πιάσουμε ένα ποτήρι, προκαλεί ροή αίματος σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Έτσι μελετώντας τις διάφορες ακολουθίες της ροής του αίματος με νευροαπεικονιστικές τεχνικές οι ερευνητές θα μπορούν να έχουν μια καλύτερη άποψη για το τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι.





Οι κυψέλες καυσίμου παρκαρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή βιοαερίου ή υδρογόνου σε ηλεκτρισμό. Και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πληρώνονται για την ενέργεια που θα παράγουν τα αυτοκίνητά τους.




Οι μελλοντικοί «αγρότες» θα είναι ένοικοι σπιτιών που θα ανακυκλώνουν τα τροφικά απορρίμματα τους στο δικό τους ενυδρείο. Ένα σύστημα που αναπτύσσεται από τους μηχανικούς της SONY, χρησιμοποιεί τις εναπομείνουσες τροφές ενός νοικοκυριού για τροφή ψαριών , χρησιμοποιώντας στη συνέχεια τα απορρίματα των ψαριών ως λίπασμα για λαχανικά. Ο στόχος είναι η μείωση των τροφικών απορριμμάτων και η μείωση του ιχθυοτροφικού κόστους. 



Πολλές από τις δουλειές που χάθηκαν πρόσφατα δεν προκειται να επιστρέψουν ποτέ. Οι εργάτες του μέλλοντος, αντί να ανησυχούν για την ανεργία, θα πρέπει να επικεντρώσουν στην ανάπτυξη ικανοτήτων οι οποίες θα τους κρατούν παραγωγικούς ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι. Θα πρέπει να βρίσκουν τι χρειάζονται οι άλλοι άνθρωποι και να το κάνουν.





Διάφοροι επιχειρηματίες σχεδιάζουν εμπορικές εκτοξεύσεις σε χαμηλή περί τη γη τροχιά και μεταφορά επιβατών σε διηπειρωτικούς προορισμούς εντός ολίγων ωρών. 




Το νοητικό σύννεφο θα εξελιχθεί σε μια εργαλείο καθημερινής χρήσης παρέχοντας αναλύσεις και συμβουλές. Εικονικοί σύμβουλοι θα σχεδιάζουν το εβδομαδιαίο μενού των οικογενειών βάσει των προφίλ υγείας των μελών, τη ζητούμενη φυσική κατάσταση, τις γευστικές προτιμήσεις κλπ.





Στη «Βαθμοκρατία» (Rateocracy) που οραματίζεται ο επιχειρηματικός σύμβουλος Robert Moran, οι πάντες θα βαθμολούνται και η φήμη κάθε εταρίας θα ποσοτικοποείται. Έτσι θα μπορούμε να διαλέγουμε το ένα εστιατόριο από το άλλο μέσω του κινητού μας  και με βάση τη βαθμολογία που έχουν πάρει από άλλους πελάτες, ειδικούς, την υγειονομική υπηρεσία κλπ. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου